Poate omul trăi fără Dumnezeu?

cruce_deces_35235

                                               

aLD15SEP

Răspuns: Contrar afirmațiilor ateiștilor și agnosticilor care au trăit de-a lungul timpului, omul nu poate trăi fără Dumnezeu. Omul poate avea o existență muritoare fără recunoașterea lui Dumnezeu, însă nu fără realitatea lui Dumnezeu.Creator fiind, Dumnezeu este Cel care a dat naștere vieții umane. A spune că omul poate exista în afara lui Dumnezeu este similar cu a afirma că un ceas poate exista fără un ceasornicar sau o poveste poate exista fără un povestitor. Noi Îi datorăm existența noastră lui Dumnezeu, în imaginea căruia am fost creați (Geneza 1:27). Existența noastră depinde de Dumnezeu, fie că recunoaștem existența Lui sau nu.Ca Susținător, Dumnezeu continuă să ofere viață (Psalmul 104:10-32). El este viața (Ioan 14:6) și toată creația este ținută împreună prin puterea lui Hristos.cropped-walk-away-764751.jpg

                                                    Marcu 12: 29            

Dumnezeul nostru, este un singur Domn

 • 1 Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta’. Iată porunca dintâi.
 • 2 Iar a doua este următoarea: ‘Să* iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.”

   O lectie de viata (video)

Un om dupa Voia Lui Dumnezeu este acela care are o inima sincera si sensibila,si care are mila si dragoste fata de semenii lui.Ca sa te binecuvinteze Dumnezeu,trebuie ca tu la randul tau sa fii o binecuvantare pentru altii.Atat iubesti cat daruiesti.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Poate omul trăi fără Dumnezeu?&8221;

 1. Viața noastră și chiar suflul nostru sunt continuu, zi de zi, clipă de clipă în mâna Lui.
  Daniel a spus lui Belșațar, același Belșațar care a fost ucis în aceași noapte în care i-sa spus:

  … n-ai slăvit pe Dumnezeul în mâna căruia este suflarea ta şi toate căile tale! (Daniel 5:23)

  Dumnezeu deține toate căile noastre (Psalmul 24:1; Isaia 26:12) nu doar unele dintre ele, ci El deține fiecare suflu. Şi, va fi vai de noi, dacă noi, ca și Belșațar, nu-L vom slăvii (Isaia 3:11). Căci, după cum a dat, tot astfel, El poate să și ia înapoi. După cum Psalmul 104 declară,

  Îţi ascunzi Tu faţa, ele tremură; le iei Tu suflarea, ele mor şi se întorc în ţărâna lor.

  Elihu a spus: Nu, negreşit, Dumnezeu nu săvârşeşte fărădelegea; Cel Atotputernic nu calcă dreptatea. Cine L-a însărcinat să cârmuiască pământul? Cine I-a dat lumea în grija Lui? Dacă nu S-ar gândi decât la El, dacă Şi-ar lua înapoi duhul şi suflarea, tot ce este carne ar pieri deodată, şi omul s-ar întoarce în ţărână. (Iov 34:12-15)

  Este destul de evident că Duhul lui Dumnezeu și suflarea lui Dumnezeu ține oamenii în viață, iar Elihu spune: „dacă Şi-ar lua înapoi duhul şi suflarea, tot ce este carne ar pieri deodată”. Duhul lui este evident, fiindcă, „Dumnezeu este Duh” (Ioan 4:24) şi în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa (Fapte 17:28). Cum este aparentă Suflarea Lui?
  Isaia 42:5 spune:

  Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu care a făcut cerurile şi le-a întins, care a întins pământul şi cele de pe el, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, şi suflet, celor ce merg pe el.

  Fapte 17:25, spune: „. . . El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile.”

  Cum dă El suflare? Rețineți cum a dat suflare primului om.

  Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu. (Geneza 2:7)

  Dumnezeu „ia suflat în nări suflare de viață.” Prima respirație sau suflare a omului a venit din suflul lui Dumnezeu și suflarea aceasta a fost „suflare de viață.” „Suflare de viață” este egal cu „suflarea lui Hristos.” Hristos este viața (Ioan 14:6). Astfel, Dumnezeu a suflat în nările omului propria suflare.

  Această suflare, adică a lui Dumnezeu, este suflarea ce a făcut ca omul să respire, ea nu se limitează doar la omenire. Respirația, este suflarea a tot ce are viață.
  Biblia spune: Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viaţă în nări, tot ce era pe pământul uscat, a murit. (Geneza 7:22)
  Dacă Dumnezeu Şi-ar retrage suflarea Lui, nimeni nu ar avea suflare.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s