Te numesti crestin ?

Sursă: Te numesti crestin ?

12004826_10204474034604308_3188742600811091898_n

Isis decapiteaza copii din Siria si Irak care nu renunta la credinta in Domnul Isus.

Militanţii ISIS merg din casă în casă şi omoară copiii creştinilor care nu vor să renunţe la credinţa lor în Domnul Isus. Astfel de atacuri au fost în Siria şi Irak, până la această etapă nici un copil nu s-a dezis de credinţa sa, se relatează într-o scrisoare trimisă de nişte misionari.

Un pastor sirian a fost astfel pedepsit pentru că predica Evanghelia pe stradă. Când s-a întors acasă acesta şi-a găsit toţi copii decapitaţi. Pastorul a declarat că moartea copiilor lui nu îl va impune să renunţe la credinţa lui şi predicarea Evangheliei.

999136_10202301619674518_1517784787_n

ONU şi-a retras persoanlul din zonele atacate de ISIS. Familia de misionari care a trimis această scrisoare au rămas în Siria alături de familiile îndurerate care şi-au pierdut copii. Chiar dacă teama este foarte mare şi nu au nici cea mai vagă idee cum ar putea ajuta aceste familii care şi-au văzut martirajul copiilor lor, ei sunt ferm hotărâţi să rămână în Siria în aceste vremuri grele.

„Avem ferma convingere că Dumnezeu ne-a chemat în Siria. Vă rugăm să vă rugaţi pentru noi, pentru curaj şi putere să ştim cum să fim mângâiere pentru inimile lor. Este foarte greu să vedem cum aceşti copii acceptă moartea… Avem nevoie de susţinerea voastră în rugăciune”, se notează în apelul la rugăciune distribuit în masă pe Facebook.

În aceiaşi scrisoare se menţionează despre o discuţie la telefon cu o misionară din zona controlată de ISIS. Autorul scrisorii spune că misionara nu a menţionat aceste cuvinte, dar a dat de înţeles că personal ea crede că e ultima ei discuţie la telefon. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să o protejeze acolo unde este şi să o folosească pentru răscumpărarea celor care stau în faţa morţii.

Aceşti părinţi curajoşi şi-au educat copiii să creadă cu toată fiinţa lor. Ei sunt gata, indiferent de vârstă să accepte martirajul.

În acelaşi apel se mai notează un SMS primit din Siria: „În această dimineaţă am pierdut oraşul Qaraqosh. A fost preluat de ISIS şi au tăiat capurile copiilor. Ei fac acest lucru sistematic. Noi livrăm mâncare şi apă clandestin. Mii de locuitori au fugit în Erbil noaptea trecută. Misiunea ONU şi-a evacuat delegaţia din Erbil. Echipa noastră va rămâne ca să ajute localnicilor. Avem nevoie de rugăciune. Vă rugăm rugaţi-vă sincer pentru izbăvirea poporului din Nordul Irakului de moartea groaznică ISIS şi practicile lor monstruoase de a lichida creştinismul.

Pot eu să vă chem insistent să nu ignoraţi acest mesaj? Nu îl transmiteţi mai departe până voi nu vă rugaţi pentru copii şi părinţii care sunt creştini. După ce voi vă rugaţi, trimiteţi şi mai departe. Trimiteţi această scrisoare la toţi prietenii voştri creştini, la pastorul vostru, la grupul vostru de rugăciune. Organizaţi evenimente speciale de rugăciune pentru aceşti oameni. Noi suntem obligaţi să stăm în rugăciune pentru fraţii noştri care trăiesc aceste zile de teroare”, se mai specifică în scrisoare.

Există creștinism autentic ?

Pentru a descoperi creștinismul autentic, trebuie sa ne întoarcem la izvoare, la biserica din primul secol.
Adevarata credință este aceia propovaduita de Isus Hristos si de apostoli , învatatură consemnată în Noul Testament și practicată de biserica primară.
Isus care este revelația deplină și finală a lui Dumnezeu,le-a promis celor doisprezece apostoli că vor fi calauziti de Duhul Sfant in “tot adevarul”. Singurele scrieri existente care conțin învătătura apostolica autentică si confirmată sunt cele douăzeci si șapte de cărti ale Noului Testament.
În legea divina putem afla scopul pentru care a venit Hristos pe Pamant si pașii pe care omul trebuie sa-i urmeze ca sa poata beneficia de jertfa lui Hristos pentru a fi mîntuit.
In mod sumar acesti pași pot fi sintetizati in 4 puncte: credința,pocaința,botez,naștere din nou și dedicare .
Aceste porunci divine -enumerate mai jos- le putem considera esențiale (prioritare) pentru ca vin în mod nemijlocit de la Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu , acestea reprezentînd esența doctrinei Bisericii din primul secol..
1 ) Credința în Isus Hristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu și mîntuitor personal .
„Crede in Domnul Isus si vei fi mîntuit” Fapte 16-31 , Ioan 3-16
2) Pocaința – mărturisirea păcatelor si renunţarea de a mai trăi în păcat (pocaința „metanoia” in greaca-insemnand schimbarea minții)
„Eu vă spun …daca nu va pocaiți toți veti pieri la fel” Luca 13-5
3) Botez -prin care credinciosul îşi mărturiseste credința şi decizia de al urma pe Hristos .
„Cine va crede si se va boteza va fi mîntuit,” Marcu 16-16
4) Nașterea din nou spirituală – este o lucrare de regenerare produsă prin Duhului Sfant în om care se săvârseste în urma pocainței prin dedicarea vietii in ascultare de voia lui Dumnezeu.
” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevarat, adevarat iți spun că, daca un om nu se „.naște din nou, nu poate vedea Împaratia lui Dumnezeu.” Ioan 3-5
„Căci daca este cineva in Hristos este o făptura noua ,cele vechi sau dus iata ca toate lucrurile sau facut noi ” 2 Corinteni 5-17
La toate acestea adăugîndu-se dragostea faţă de oameni , pentru frații în credinţă smerenia, facerea de bine …
O biserică creștină autentică este preocupată nu numai de starea spirituală ci și de cea materială acordănd ajutor celor în nevoie – Evanghelia dupa Matei 25:31-46 .
Deasemenea biserica adevarată se roagă pentru cei în suferință asa cum învaţă Scriptura .cropped-religious-jesus-poster-christ-love.jpg

Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii Bisericii; şi să se roage pentru el, după ce -l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.” Iacov 5:14,15.
website counter

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s