Un terorist din Oregon a impuscat studenti crestini

Teroristul Din Oregon A Impuscat Studentii Crestini In Cap la Facultatea din Roseburg, Oregon

1 Octombrie 2015.

Un ucigas terorist din Oregon in varsta de 26 de ani,  a fortat oamenii sa se ridice in picioare si sa spuna din ce religie fac parte, inainte de a trage in ei, au raportat cei care au supravietuit acestui atac misel.

O femeie a carei bunica era inca inlauntrul scolii la o clasa de scris din Snider Hall, locul unde s-a produs masacrul, a descris scena intamplata printr-un tweet.

,,Ucigasul a pus pe oameni in sir si i-a intrebat pe fiecare daca sunt crestini”, a spus ea. ,,Daca au spus da, atunci ei au fost impuscati in cap. Daca au spus nu, sau nu au dat raspuns, au fost impuscati in picioare. Bunica mea chiar a ajuns acasa si ea a fost in acea camera. Ea nu a fost impuscata, dar a ramas foarte socata de cele petrecute.”

Kortney Moore, o studenta de 18 ani, care frecventeaza la  Umpqua Comunity College, a fost si ea in acea camera in timpul masacrului si a spus ziarului de stiri, Oregon News Review, ca inarmatul intr-adevar umbla sa vaneze pe crestini. Momente dupa ce un glont a venit zburand printr-o fereastra, ea a spus ca ucigasul de 26 de ani a ajuns in incapere unde a vazut profesorii, pe care apoi i-a impuscat in cap.

In timp ce ucigasul a dat ordinul ca toti din incapere sa se culce la pamant, Moore impreuna cu o colega din clasa au stat nemiscate,  asteptand.

Dupa ce toti s-au culcat la pamant, inarmatul a inceput sa dea ordin oamenilor sa se ridice in picioare si sa spuna din ce religie fac parte. Dupa ce ei s-au sculat si au dat raspunsul, el a inceput sa traga in ei.

Cifra celor omorati se ridica la 15 persoane si alte 20 de persoane ranite. Studentii si politia au descris o scena de haos si groaza cauzata de ucigaul de 20 de ani, intr-o localitate rurala care are o populatie de aproximativ 20 de mii de locuitori si este situata la 180 de mile sud de orasul Portland. Masacrul s-a intamplat joi dimnieata la Umpqua Comunity College, situat la 6 mile de Roseburg la care frecventaza peste 3 mii de studenti la zi si peste 16 mii la seral.

Chris Harper Mercer

Update: Ucigasul terorist care a fost ucis in timpul unor schimburi de foc de arme cu politia, a fost  identificat sub numele de Chris Harper Mercer in varsta de 26 de ani.

Sursa stirilor: New York Times, The Wall Street Journal.

Sursă: Un terorist din Oregon a impuscat studenti crestini

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s