Graul si Neghina

soiuri-noi-de-grau-in-Romania-600x400

Matei 13:24 Isus le-a pus inainte o alta pilda si le-a zis: „Imparatia cerurilor se aseamana cu un om care a semanat o samanta buna in tarina lui.
25. Dar, pe cand dormeau oamenii, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina intre grau si a plecat.
26. Cand au rasarit firele de grau si au facut rod, a iesit la iveala si neghina.
27. Robii stapanului casei au venit si i-au zis: „Doamne, n-ai semanat samanta buna in tarina ta? De unde are, dar, neghina?”
28. El le-a raspuns: „Un vrajmas a facut lucrul acesta.” Si robii i-au zis: „Vrei, dar, sa mergem s-o smulgem?”
29. „Nu”, le-a zis el, „ca nu cumva, smulgand neghina, sa smulgeti si graul impreuna cu ea.
30. Lasati-le sa creasca amandoua impreuna pana la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: „Smulgeti intai neghina si legati-o in snopi, ca s-o ardem, iar graul strangeti-l in granarul meu.”

Matei 13;37. El le-a raspuns: „Cel ce seamana samanta buna este Fiul omului.
38. Tarina este lumea; samanta buna sunt fiii Imparatiei; neghina sunt fiii celui rau.
39. Vrajmasul care a semanat-o este diavolul; secerisul este sfarsitul veacului; seceratorii sunt ingerii.
40. Deci, cum se smulge neghina si se arde in foc, asa va fi si la sfarsitul veacului.
41. Fiul omului va trimite pe ingerii Sai, si ei vor smulge din Imparatia Lui toate lucrurile care sunt pricina de pacatuire si pe cei ce savarsesc faradelegea
42. si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.
43. Atunci cei neprihaniti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui lor. Cine are urechi de auzit sa auda.

 

* Dumnezeu este Creeatorul,tuturor lucrurilor,si inca de la inceput din Geneza cand Domnnul a creeat pe Adam si Eva,EL a semanat o samanta buna,pe cand oamenii dormeau,deci intr-un moment vulnerabil,a venit vrasmasul si a semanat neghina,a semanat rautatea (pacatul) intre cei buni,”intre grau”.
Satana „Vrasmasul” Domnului a semanat neghina intre grau cel mai probabil noaptea pe nesimtite.Satana este atat de siret incat a aruncat samanta rea intre samanta buna,pentru ca stia ca Dumnezeu daca vroia sa inlature pe cei rai exista posibilitatea sa fie si cei buni inlaturati impreuna cu ei.Dar Dumnezeu nu vroia lucrul acesta.
„Vrei, dar, sa mergem s-o smulgem?”
„Nu”, le-a zis el, „ca nu cumva, smulgand neghina, sa smulgeti si graul impreuna cu ea.
De aceea in prezent beneficiem de Rabdarea si Indurarea Lui Dumnezeu este peste noi toti,insa va venii momentul „secerisului”.
Atunci Domnul Isus,”Fiul omului”,va trimite ingerii,si ei vor smulge,vor curata Imparatia cerurilor de „neghina”,de „toate lucrurile care sunt sursa de pacatuire,rautate si nelegiuire”,este vorba atat de crestinii care s-au abatut de la Adevar,cat si de cei care nu au vrut niciodata sa vina la Adevar.
Secerisul mai este Ziua Maniei Lui Dumnnezeu.


Nu putem accepta ce propovaduieste umanismul: ca omul este bun in esenta lui. Dumnezeu spune in Cuvantul Sau: ” Intocmirile gandurilor din inima omului sunt rele din tineretea lui” ( Gen. 8: 211) . De aemenea, ea sustine ca noi decidem in timpul vietii noastre ce fel de roada vrem sa aducem.  Fie o roada pentru viata vesnica, fie una pentru pedeapsa vesnica din iad. Mantuitorul noastru sfant a ilustrat acest adevar atunci cand a vorbit despre un om care isi recolta graul si apoi il treiera pe arie. In timpurile biblice, graul se vantura. Ceea ce lua vantul ( neghina si paiele )  era lipsit de valoare. Doar boabele grele, singurele din care se putea extrage ravnita faina, cadeau pe pamant langa fermier. Este interesant ca odata cu graul creste si buruiana mult asemanatoare cu el, pirul. Semintele pirului sunt aproape identice cu cele de grau, insa rodul ei este mult mai usor decat al cerealei.La vanturare, buruiana este „demascata” de vantul puternic, si,  in aceste conditii,  doar roada consistenta rezista.
In textul din Matei 3:12, citim despre Domnul Yeshua ca ” El isi are lopata in mana, Isi va curati cu desavarsire aria si isi va strange graul in granar, dar pleava o va arde intr-un foc, care nu se stinge.” Iata un avertisment foarte serios, ce se va spune despre noi intr-o buna zi ? Suntem grau sau neghina? Ce anume ii deosebeste pe urmasii lui Mesia veritabili de cei falsi? Sa fie oare faptul  ca unii sunt mai inclinati prin natura lor spre religie decat ceilalti? Nu, in niciun caz! Toti oamenii au aceeasi capacitate spirituala, si, prin urmare, aceeasi responsabilitate fata de Creator. YAHWEH este DRAGOSTE, iar scopul Lui declarat este salvarea celor pacatosi. In prima Epistola catre Corinteni primim informatii clare si descoperim noi corelatii legate de rodirea  triumfatoare: „Asa este si invierea mortilor. Trupul este semanat in putrezire ( caci toti trebuie sa murim) si invie in neputrezire; este semanat in ocara si invie in Slava; este semanat in neputinta si invie in putere. Este semanat in trup firesc si invie in  trup duhovnicesc ” ( 1 Corinteni 15: 42-44). Cum devine trupul nostru o samanta pretioasa pentru slava, este  foarte bine explicat in Ioan 1:12. „Tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.”
Cu fiecare zi,  saptamana,  luna si fiecare an care trece, pe masura ce ne apropiem de ceasul Adevarului, cand ne vom afla cu totii in ” aria de treierat a lui ADONAI,”, responsabilitatea noastra creste. Viata noastra este mult asemanatoare unei seminte, din care Mesia vrea sa culeaga multa roada cu valenta vesnica. Poate ca tu ai forma exterioara foarte crestina, dar in interior esti gol, si , prin urmare, vei fi gasit usor pe cantarul Creatorului. Gandeste-te, acest lucru ar putea avea consecinte devastatoare. Mai bine, hai acum sa-ti analizezi viata! Cine recunoaste ca viata lui nu este un graunte greu de samanta cereasca, ci unul care merge pe calea pedepsei vesnice, trebuie sa se lase imediat transformat. Cum ? Cerandu-I iertare lui Yeshua Ha Mashiach pentru toate pacatele si invitandu -L pe El sa preia controlul vietii. El si numai El poate crea ceva cu totul nou din ceea ce  a fost vechi si devastat de cel rau. El singur poate reimpaca omul cu Dumnezeul Cel Sfant,  Vesnic si Minunat!

Sursă: Graul si Neghina

Reclame

2 gânduri despre &8222;Graul si Neghina&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s