Adevar si minciuna

 

poisoned_wide_t_nt

Daca ar fi sa facem o lista cu minciunile care ni le spune diavolul , cred ca ea nu ar avea sfarsit..

Una dintre cele mai mari bătălii care s-a dat vreodată – este lupta dintre adevăr și minciună. Foarte  mulți dintre noi pierdem această luptă de zi cu zi pentru ca”tatăl tuturor minciunilor – Satana diavolul.”este mult prea siret. El ne spune minciuni despre Tatăl nostru Ceresc, despre păcat, despre noi înșine și despre lume.

Pot să spun cu cea mai mare certitudine că fiecare dintre noi credem la un moment dat o minciună a lui, fie despre sexualitatea noastră, despre bani, despre credinta noastra,despre viata noastra,etc(..)

Unul dintre motivele pentru care inamicul este atât de succes și de ce noi cadem in capcana lui,este pentru ca minciunile sale sunt in insasi natura lui,de aceea el are si o mare putere. Scriptura spune că diavolul este agil, viclean, și manipulant. El se ocupă de înșelăciuni – castigand mereu teren atunci cand o îndoială vine în mintea noastră cu privire la ceea ce Dumnezeu a spus sau nu a spus.

 

Ca sa putem sa invingem aceasta batalie trebuie sa apelam la Cuvantul Lui Dumnezeu;
Isus a spus în Ioan 8:32
„Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei 32 veţi cunoaşte adevărul*, şi adevărul vă va face slobozi.”
Ata cat vom cunoaste din  adevăr vom sti si sa deosebim acea soapta diavolului (acea vooce inselatoare) care ne vine la nivelul mintii noastre uneori.Si astfel vom sti sa discernem ce e bine de ce e rau.
De aceea, este important să citim Cuvântul lui Dumnezeu, si este de asemenea important să  meditam asupra lui.Atat sa-l citim cat si sa-l memoram.
 

   Scriptura ne ajută să: 

  Alungam ispitele (Psalmul rezista 119: 11).

 ” Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta! „

Ea ne ajută să luăm decizii înțelepte (Psalmul 119: 105).
” Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.”

Ea ne ajută să identifice și să stingă fiecare minciună a inamicului (2 Corinteni 10: 3-5), și a salariilor război spiritual eficient (Isaia 54:15-17).
  • Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească.
  •   Căci* armele cu care ne luptăm** noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca sㆆ surpe întăriturile.
  •   Noi răsturnăm* izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.

Isaia 54:15-17

Daca se urzesc uneltiri, nu vin de la Mine; oricine se va uni impotriva ta va cadea sub puterea ta. Iata, Eu am facut pe mesterul care sufla carbunii in foc si face o arma dupa mestesugul lui. Dar tot Eu am facut si pe nimicitor ca s-o sfarame.Orice arma faurita impotriva ta va fi fara putere; si pe orice limba care se va ridica la judecata impotriva ta o vei osandi. Aceasta este mostenirea robilor Domnului, asa este mantuirea care le vine de la Mine, zice Domnul.”

 

Permiteți-mi să subliniez două versete aici, în Psalmul 31, care descriu modul în care se ocupe de indoiala, minciuni și voci negative:

Psalmul 31: 5 spune: „În mâinile Tale îmi încredințez duhul:. Tu m-ai răscumpărat, Doamne, Dumnezeul adevărului”

Psalmul 31:18 spune: ” Sa amuteasca buzele mincinoase, care vorbesc cu indrazneala, cu trufie si dispret impotriva celui neprihanit! „

 

Vor fi oameni in jurul tau care iti vor intinde curse;(Ier.9:8)

„Limba lor este o sageata ucigatoare, nu spun decat minciuni; cu gura vorbesc aproapelui lor de pace, si in fundul inimii ii intind curse. ”

„Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.” (Apoc.20:10)

 

1 /. Trebuie să vă încredințati spiritul vostru Domnului Adevărului. Cu alte cuvinte, trebuie să-L cunoști pe El si Cuvantul Sau,sa-ti foloseasti inima și mintea pentru controlul Său complet si Voia Sa. Cuvântul Său trebuie să locuiască în voi din belșug. Spiritul său trebuie să aibă acces neîngrădit.

2 /. După cum cuvântul lui Dumnezeu și Duhul adevărului exclude inima și mintea ta, vei fi capabil de a discerne nu numai minciună, ci voia Lui Dumnezeu sa se faca, de asemenea sa fim echipati pentru a opri minciunile inamicului.

 

Reclame