Muslims kill christians

Boundless cruelty in Syria: Christians and Muslims KILL doing business with their blood


The blood of Christians killed for their faith in Syria bottle sold $ 100,000 in Saudi Arabia, said a Syrian nun.

It presented recently in Vienna, a conference dedicated to Human Rights Day, the results of its investigation on the topic persecution faced by Syrian Christians by Muslim fundamentalists.

„The sale of blood from murdered Christians has become big business. For a small bottle of blood, fanatics in Saudi Arabia paid $ 100,000 said Hatun nun Dogan, citing the testimony of a man she identified as one ofthose thugs who converted to Christianity. „

Hatun Dogan said that „they (the fanaticsn.red.) Believes, according to the Islamic concept that when you wash your hands with the blood of the victim attends a sacrifice for Allah”.

She testified that holds over 170 videos that contain horrible cases of abuse, torture and murder they received from family members who were victims of Islamist persecution.

An annual survey conducted by the „Open Doors” shows that last year in Syria, there were more cases of Christians killed for their faith than the world total in 2012.

14 - 1ede4e

Cruzime fără margini în Siria: Musulmanii OMOARĂ creştinii şi fac afaceri cu sângele lor

Sângele creştinilor ucişi pentru credinţa lor în Siria este vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită, a declarat o călugăriţă siriană.

Aceasta a prezentat de curând la Viena, în cadrul unei conferinţe dedicate Zilei drepturilor omului, rezultatele anchetei sale având ca temă persecuţiile la care sunt supuşi creştinii sirieni de către musulmanii fundamentalişti.

Vânzarea de sânge de la creştinii ucişi a devenit mare afacere. Pentru o sticlă mică de sânge, fanaticii din Arabia Saudită plătesc 100.000 de dolari”, a spus călugăriţa Hatune Dogan, citând mărturia unui bărbat pe care l-a identificat ca fiind unul din ”acei asasini care s-a convertit la creştinism”.

Hatune Dogan a mai spus că „ei (fanaticii-n.red.) consideră, conform concepţiei islamice, că, atunci când se spală pe mâini cu sângele victimei, participă la o jertfă pentru Allah”.

Femeia a mărturisit că deţine peste 170 de materiale video ce conţin cazuri teribile de abuzuri, torturi şi asasinate pe care le-a primit de la membrii familiilor care au fost victime ale persecuţiilor islamiste.

Un sondaj anual realizat de asociaţia „Open Doors” arată faptul că, anul trecut, în Siria, au fost înregistrate mai multe cazuri de creştini ucişi pentru credinţa lor decât totalul mondial în 2012.

cruzime-fara-margini-in-siria-musulmanii-omoara-crestinii-si-fac-afaceri-cu-sangele-lor-243255

 

Mai mult de 100 de creștini și musulmani au fost uciși în Nigeria

CBN-Nigeria-mapCa urmare a atacurilor islamiștilor zeci de rezidenți persoane au fost ucise în nordul Nigeriei la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit CNN, oficialii au confirmat uciderea a 106 de persoane în satul Izzhe din statul Borno, ne informează Christian Telegraph.

Se presupune că atacul a fost comis de către militanți ai grupării “Boko Haram”. Printre victime se numără și persoanele în vârstă și copii. Potrivit oficialilor, atacurile teroriste din regiune sunt din ce în ce mai dese.

Majoritatea populației din acest sat erau creștini. Militanți islamici îmbrăcați în uniforme militare au intrat în case, au împușcat gazdele și au jefuit și distrus magazinele. Forțele guvernamentale nu erau în zonă în timpul atacului. Supraviețuitori au fugit să caute refugiu în zona Madagali,  în statul Adamawa.

Un al doilea atac a fost asupra satul Doron Baga din jurul lacului Ciad. Persoane înarmate au desc
his focul asupra rezidenților. Mulți dintre ei au încercat să scape sărind în lac. O parte s-au înecat, alții au fost împușcați.

Treizeci de creştini arestaţi în Arabia Saudită

Site-ul de ştiri în limba arabă Akhbar 24 a anunţat că poliţia religioasă a regatului fusese informată că nişte creştini se adunaseră la o întâlnire de rugăciune într-o biserică de casă subterană. Potrivit rapoartelor mass-media, toţi creştinii arestaţi au fost adulţi, dar gazeta saudită a raportat că şi copiii au fost reţinuţi (Christians in Pakistan).

christians-in-pakistan-saudi-religious-policePoliţia religioasă notorie din Arabia Saudită –  Comisia pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului – a arestat aproape treizeci de creştini care ţineau un timp de închinare într-o casă privată din oraşul saudit Khafji, săptămâna trecută.

 

 

NIGERIA: Biserici închise în urma ocupării regiunii de către Boko Haram

ng-abubakar-shekau-wikiZeci de creștini au fost uciși, numeroase biserici și o școală biblică au fost forțate să se închidă după ce militanții islamiști din gruparea Boko Haram au capturat recent orașele și satele din câteva state. „Violența grupării Boko Haram s-a înrăutățit pe zi ce trece, membrii noștri fiind nevoiți să părăsească zona cu miile. Statele Borno și Adamawa, unde sunt localizate bisericile noastre, au văzut cum gruparea Boko Haram a preluat controlul unei baze militare. Ca urmare, în jur de 350 de creștini au fost uciși”, a declarat un lider de biserică.

Liderul Boko Haram a declarat recent într-o înregistare video postată pe Internet, că Boko Haram stabilește un califat islamic în zonele capturate. Se crede că grupul încearcă să imite grupul militant islamic de stat, care și-a anunțat propriul califat în zonele din Siria și Irak. Ca răspuns la activitatea teroristă, armata nigeriană a recucerit câteva orașe și continuă să se lupte cu insurgenții.
Aduceți înaintea lui Dumnezeu Biserica persecutată din Nigeria, cerând lui Dumnezeu să susțină și să protejeze copiii Săi prețioși de acolo. În mod special, rugați-vă pentru cei ce plâng pierderea celor dragi în aceste ultime atacuri. Rugați-vă pentru pace, pentru școală și bisericile închise ca să fie  în curând redeschise și să-și poată continua munca lor importantă de slujire. Vă rugăm, de asemenea, rugați-vă pentru liderii și autoritățile din Nigeria ca Dumnezeu să le dea multă înțelepciune în încercarea lor de a contracara planurile demonice ale grupării Boko Haram.

Yemen: Femeie creștină arsă de viu pentru credința ei

Map-of-YemenNazeera, o femeie în vârstă de 33 de ani,  a murit arsă de viu, în timp ce pregătea mâncarea, din cauza că uleiul i-a fost înlocuit cu benzină în mod intenționat, ne informează Morning Star News. Soțul ei, Saeed, a fost trezit de țipete. A fugit imediat în bucătărie și a văzut scena în care soția sa era în flăcări, înconjurată de cei patru copii aflați într-o stare de isterie și panică.

La scurt timp o rudă i-a spus că ei au înlocuit uleiul de gătit cu benzină. Saeed știa de ce: de ani de zile, cei doi s-au convertit la creștinism și au refuzat să se întoarcă la Islam. Chiar înainte de acest atac Saeed și soția lui au decis să-și părăsească familiile lor și Yemenul, o țară musulmană dominată de fanatism. Tragedia a avut loc cu două zile înainte de călătoria lor. Când Saeed a mers la poliție pentru ajutor, agenții i-au spus să aducă martori care ar putea dovedi această presupusă conspirație. Dar copiii lor au văzut doar explozia și alte rude ale lor au refuzat să depună mărturie împotriva presupușilor conspiratori. “Nimeni nu a vrut să depună mărturie cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Saeed.

După atac, Saeed  cu cei patru copii, au fugit în secret în altă țară înainte ca familia sa să acționeze în a obține custodia copiii lor. În ciuda tragediei, Saeed afirmă că îi mulțumește lui Dumnezeu care a contribuit la întărirea credinței lor, și că El o să îi folosească în lărgirea Împărăției Sale.

Un ONG pentru drepturile omului, care se pronunță în favoarea creștinilor persecutați, și un grup de creștini care îl ajută pe Saeed, au confirmat presiunea care au avut-o din partea familiei și cât au avut de suferit de la convertirea lor. “Cu toate că în mod clar este un caz extrem de persecuție, acest incident ilustrează faptul că convertiții sunt sub o presiune enormă,” a spus un apărător al libertății religioase.

Saeed ne cere să ne rugăm pentru el, pentru copiii lui și pentru creștinii persecutați!

 

Iran: Doi creştini convertiţi au fost închişi

Potrivit Mohabat News, rapoartele din Teheran indică faptul că, în urma campaniei recente de propagandă împotriva creştinilor iranieni, doi creştini convertiţi cu numele Mehdi Vaziri şi Amir Kian au fost arestaţi în timpul unei întruniri de rugăciune şi studiu biblic. Rapoartele confirmate din Teheran susţin că autorităţile iraniene de securitate i-au arestat pe cei doi creştini pe 12 august 2014, la ora 6 pm, într-o casă aproape de strada Azerbaijan din Teheran.

teh-2_homechurchO sursă de încredere a declarat pentru Mohabat News: “Raidul a avut loc în momentul în care proprietarul casei în care s-a ţinut slujba a ieşit afară pentru a-i conduce pe cei doi credincioşi la întrunire. Când autorităţile i-au atacat, el era încă afară, iar din cauză că autorităţile încă îi supraveghează casa, el nu se poate întoarce în ea.”

Timp de câteva zile, familiile celor doi credincioşi arestaţi în urma acestui atac au făcut eforturi pentru a afla locul în care rudele lor sunt închise, dar fără succes. În cele din urmă au aflat că bărbaţii sunt ţinuţi în închisoarea Ghezel-Hesar. Deoarece aceştia au fost arestaţi într-o biserică de casă, se poate ca aceştia să fie acuzaţi de acţiune împotriva securităţii naţionale, spionaj pentru străini sau acuzaţii de natură similară.

Mehdi Vaziri, în vârstă de douăzeci şi opt de ani, este designer grafic, iar Amir Kian, în vârstă de douăzeci şi şapte de ani, este absolvent de muzică. Conform legislaţiei iraniene, care e bazată pe legea Sharia, convertirea de la islam la creştinism este considerată apostazie.

Irak: Opt membri ai unei familii creştine au fost împuşcaţi în faţă

Un genocid de temut al creştinilor se întâmplă în Irak; opt membri ai unei familii au fost împuşcaţi în feţe din cauză că au refuzat să se convertească la islam. Creştinii se confruntă acum cu o situaţie fără speranţă, deoarece soarta lor se rezumă la trei posibilităţi: se refugiază, se convertesc la islam sau mor (Jews News).

via jewsnews.com

Pe 1 august, Canon Andrew White, cunoscut şi ca vicar al Bagdadului, a mărturisit situaţia oribilă în care suferă creştinii din Irak. „Pozele de azi sunt prea înfricoşătoare pentru a fi arătate. Voi ştiţi că mie îmi place să arăt poze, dar poza care mi s-a trimis azi este cea mai groaznică pe care am văzut-o vreodată”, a postat White pe pagina sa Facebook.

„Opt membri ai unei familii au fost împuşcaţi în faţă zăcând într-o baltă de sânge având Bibliile deschise pe canapea. I-a costat viaţa dacă nu s-au convertit. M-am gândit să întreb dacă cineva doreşte să vadă poza, dar este prea groaznică pentru a fi arătată cuiva. Acesta este Irakul de azi. Singura speranţă şi mângâiere este aceea că aceşti oameni dragi sunt acum cu Isus în glorie.”

continuăm să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi din Irak! Să cerem protecţie peste ei şi, lucrul cel mai important, putere să îşi păstreze credinţa în Isus!

Aproape de cei persecutaţi din Myanmar

Săptămâna această ne rugăm pentru Myanmar. Te invităm să te alături și să mijlocești și tu pentru această țară!
MYANMAR (16-23 august 2014)

– se află în S-E Asiei;

– este o ţară comunistă, iar guvernul foloseşte budismul ca o unealtă principală în unirea naţiunii;

myanmarrap

– are o populaţie de 49,5 milioane de locuitori, din care 4,6 milioane sunt creştini;

– religia de stat este budismul;

– în ultimul an urcă de pe locul 32 pe locul 23 în clasamanetul ţărilor cu persecuţii;

– persecuţiile vin în general din partea dictaturii militare, a familiei şi a călugărilor budişti;

– în ultimul timp armata a distrus zeci de case şi biserici ale creştinilor;

– armata birmaneză este renumită prin multele violuri şi confiscarea alimentelor, turmelor şi a altor lucruri care sunt proprietate persoanală a creştinilor;

– unii creştini au fost arestaţi şi forţaţi să părăsească satele şi zeci de creştini au fost ucişi;

– toate publicaţiile religioase sunt cenzurate de stat;

– importul şi distribuirea literaturii creştine sunt interzise;

– budiştii care se convertesc la creştinism sunt catalogaţi trădători, îşi pierd locurile de muncă şi mulţi sunt scoşi din propriile case;

– creştinii n-au dreptul de a închiria sau achiziţiona imobile pentru a se întâlni la închinare, iar aprobările pentru construirea unei biserici se obţin extreme de greu;

– copiii sunt forţaţi să participe dimineaţa la serviciile budiste;

– deşi persecuţiile au crescut în ultimul an, împreună cu ele a crescut şi numărul celor hotărâţi să-L urmeze pe Isus.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceeaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceeaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei, şi nu ei pentru noi.

Poți alege să fii răspunsul lui Dumnezeu pentru biserica persecutată din generația ta!

Aproape de cei persecutați din Mauritania

mmaurtanSăptămâna această ne rugăm pentru Mauritania. Te invităm să te alături și să mijlocești și tu pentru această țară!

MAURITANIA (10-16 august 2014)

Mauritania, oficial Republica Islamică Mauritania, este o țară din regiunea Maghreb, în nord-vestul Africii, mărginită cu Oceanul Atlantic în vest, Senegal în sud-vest, Mali în est și sud-est, Algeria în nord-est și Sahara de Vest în nord.

– se află în Africa și este una din cele mai sărace țări din lume
– Mauritania se află pe locul 36 în clasamentul țărilor cu persecuții
– este o țara dominată de deșert, doar 0,2 % din teren fiind arabil
– este ultima țară de pe glob care a abolit sclavia, în 1981. Doar în 2007 s-a adoptat o lege care incriminează actul de posesiune a unei persoane. Până în 2012 un singur caz a fost judecat și condamnat. Deci, în Mauritania există sclavie în adevăratul sens al cuvântului.
– religia oficială este islam, iar Legea Sharia este sursa care stă la bază Constituției
– populația este de 3,8 milioane locuitori, iar creștini sunt 5000
– persecuțiile principale vin din partea islamicilor extremiști, familiei, societății, liderilor de moschei și grupărilor teroriste, în special Al-Qaeda
– guvernul interzice distribuirea materialelor religioase care nu au conținut Islamic
subpage_photo_3– Creștinii sunt atacați și bătuți
– Orice persoană care mărturisește pe Isus se confruntă cu moartea
– este considerat ilegal că cineva să între într-o casă în care este cineva creștin
– creștinii se întâlnesc doar în secret
– Al-Qaeda sprijină populația din Mauritania să distrugă creștinii

Haideți să ne unim în rugăciune și să ne rugăm pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credința că și a noastră, dar nu și aceeași libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul că noi să ne rugăm pentru ei, și nu ei pentru noi.

Poți alege să fii răspunsul lui Dumnezeu pentru biserica persecutată din generația ta!

 

 

 

Militanţii ISIS au decapitat copii, au violat femei din comunitatea creştină din Mosul

Teresa Neumann, Breaking Christian News: Într-un interviu CNN, omul de afaceri Mark Arabo a declarat: „Creştinismul din Mosul este mort şi un holocaust creştin are loc în mijlocul nostru (…) În momentul de faţă, trei mii de creştini din Irak se refugiază în oraşele vecine.” Dumnealui a adăugat: „Acestea sunt crime împotriva umanităţii. Aceştia fac cele mai oribile şi devastatoare crime la care te poţi gândi.”

via Metro Voice News

„În Mosul există un parc”, spune Mark Arabo, „în care aceştia (radicalii) au decapitat copiii şi le-au aşezat capetele pe un băţ şi le-au lăsat în parc”. Potrivit lui Arabo, femeile sunt violate şi apoi omorâte, iar bărbaţii sunt spânzuraţi, relatează Christians in Pakistan.

Franţa a oferit azil creştinilor irakieni, iar Arabo a făcut apel comunităţii internaţionale de a urma exemplul lor. Mark Arabo, mare om de afaceri care s-a strâns împreună cu alţi lideri ai comunităţii sale, într-o întrunire ţinută săptămâna trecută la Casa Albă, a cerut conducerii americane să ofere azil pentru aproape 300.000 de creştini care fug de invazia ISIS.

Să ne rugăm pentru comunitatea creştină din Irak zdruncinată de persecuţii!

Aproape de cei persecutați din Qatar

0c24c__qatarUna din țările care susține financiar răspândirea islamului în lume este Qatar. Săptămâna aceasta ne rugăm pentru creștinii care suferă din cauza credinței în Qatar.

QATAR (21-27 septembrie 2014)
-Se află în S-V Asiei
-Populația este de 2 milioane locuitori, din care aprox 90 000 sunt creștini, dar cei mai mulți fiind străini care lucrează în Qatar
-Religia oficială este islam, iar Legea Sharia este sursa întregii legislații
-Qatar ocupă locul 19 în clasamentul țărilor cu persecuții
-Qatar este una din cele mai bogate țări din lume, deasemenea este unul dintre cei mai mari susținători ai răspândirii islamului în lume
– Muncă forțată și condițiile grele de lucru, precum și traficul de ființe umane sunt o parte din marile probleme ale Qatarului
-Din sec VII , de la invazia islamică, nu s-a mai cunoscut a fi niciun creștin până în 1985, iar prima Biserică creștină a fost inaugurată în 2008 într-un Centru militar SUA
-Cei mai mulți qatarieni s-au convertit la creștinism în afara țării,iar la întoarcere în Qatar au avut de suferit din cauza credinței pe care au ales-o
-Creștinii sunt tratați ca cetățeni de mână a doua
-Un musulman care se convertește la creștinism este considerat apostat, și poate fi pedepsit cu moartea
-Evanghelizarea musulmanilor este interzisă
-Creștinii sunt persecutați de extremiștii islamici,guvern, societate și familie
-A vorbi ceva împotriva credinței musulmane (Ex: a spune că Isus este Dumnezeu sau că este mai mare decât Mahomed este considerată a comite o crimă)
-Convertirea la creștinism lezează onoarea familiei, iar de obicei familia se răzbună pentru a-și salva onoarea

Haideți să ne unim în rugăciune și să ne rugăm pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credința că și a noastră, dar nu și aceeași libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul că noi să ne rugăm pentru ei, și nu ei pentru noi.

Poți alege să fi răspunsul lui Dumnezeu pentru biserica persecutată din Qatar.

 

L-au ucis, apoi au lasat pe cadavru o Biblie: imaginea terifianta a unui crestin, victima a unei grupari islamiste

Persoane inarmate au deschis focul asupra caselor, au ars o biserica si au atacat o sectie de politie in doua atacuri pe timp de noapte, omorand cel putin 29 de persoane.

Douazeci dintre victime au fost ucise intr-un atac in localitatea Tana (Kenya) atunci cand teroristii au atacat o sectie de politie si au eliberat militanti ai gruparii islamiste somaleze Al-Shabab. Altii noua au fost ucisi intr-un atac similar in localitatea Hindi, in apropierea orasului Mpeketoni, acolo unde luna trecuta au fost ucise 65 de persoane.

Observatorii spun ca aceste atacuri s-au intensificat de cand guvernul kenyan a inceput sa ia masuri represive impotriva grupului terorist Al-Shabab, care a intreprins un atac soldat cu zeci de victime intr-un centru comercial anul trecut.

In localitatea de coasta, Hindi, barbati inarmati au intrat in sat si au inceput sa traga la intamplare in oameni, iar in final au incendiat o biserica. Reprezentantul guvernului din zona respectiva, Njenga Miiri, a declarat ca au fost incendiate si alte cladiri, prin aceasta teroristii islamici manifestandu-si clar intentia de a ataca si a teroriza populatia.

Dupa ce au ucis oamenii, teroristii islamici au lasat pe cadavrul unui crestin o Biblie pe care acesta o purta la el. Terifianta imagine a fost publicata in mass-media internationala, amintind lumii de amenintarile teroristilor de la Al-Shabab – de a extermina toti crestinii din tara…

Potrivit site-ului Kenya News Agency, pastorul Eliud Muwe, din Madogo, a amintit ca in urma cu doi ani, la 1 iulie 2012, biserica in care slujea a fost atacata si 20 de credinciosi au fost ucisi de o grenada aruncata de islamisti in timpul serviciului divin.

In urma acestui incident, multi dintre oameni au inccetat sa vina la biserica de teama unor noi atacuri. Cu toate acestea pastorul a continuat sa tina slujbele si a convins oamenii sa revina la biserica.

Adresandu-se presei, pastorul Muwe a spus ca biserica sa i-a iertat pe atacatorii musulmani, dar se asteapta ca guvernul sa imbunatateasca securitatea cetatenilor si a bisericilor.

„Desi teama inca persista, multi credinciosi au ales sa mearga la biserica pentru a asculta Cuvantul lui Dumnezeu, iar numarul persoanelor care participa la biserica a crescut de la 50 la 150”, a concluzionat pastorul.

 

RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR. Genocidul despre care nu se vorbeste !!

Exposing-the-Global-War-on-Christians

               Războiul religios.

Fiind un sătean creștin, Asia Bibi a zăcut într-o închisoare pakistaneză condamnat la moarte prin spânzurare pentru că a băut apă dintr-o cană musulmană.

Pentru copții din Egipt, care riscă să li se ardă crucile tatuate pe încheietura mânii cu acid de către militanții musulmani, primăvara arabă a fost mai mult una iernatică. În august, situația s-a înrăutățit și mai mult: Adepții frăției musulmane, învinovățindu-i pentru înlăturarea președintelui Mohamed Mursi, au atacat peste 100 de așezări creștine iar 42 de biserici au fost distruse.

În Nigeria de Nord, Boko Haram a măcelărit mii de creștini, precum și pe musulmanii despre care credea că nu respectă ideologia și chiar și pe cei care doreau să aibă o educație.

Potrivit Societății Internaționale pentru Drepturile Omului din Germania, patru din cinci acte de discriminare religioasă din lume sunt îndreptate astăzi împotriva creștinilor. Organizația laică din SUA The Pew Forum declară că adepții religiei creștine se confruntă cu opresiuni în 139 de țări, adică aproximativ trei pătrimi din totalul țărilor de pe glob.

Nu doar musulmanii, care se confruntă și ei cu persecuții îngrozitoare, îi atacă pe creștini. În statul indian Orissa, naționaliștii hindu i-au atacat pe creștini într-un pogrom în 2008, asasinând 500 de oameni, rănind mii cu macete și lăsând 50 000 dintre ei fără adăpost. O măicuță a fost violată și expusă goală pe străzi, în văzul polițiștilor care nu au arestat pe nimeni.

În Birmania, Bhutan, Nepal și Sri Lanka, militanții budiști au asasinat creștini, musulmani și hinduși. În 2010, armata birmaneză a atacat minoritățile creștine dintr-un elicopter, omorând mii de oameni.

Aceste cazuri sunt teribile, cu siguranță, dar oare chiar nu au nicio legătură între ele și sunt acte accidentale de cruzime și violență? Nu, spun membrii organizației pentru drepturile umane: sunt parte a unei provocări cu care se confruntă lumea din ziua de astăzi și anume, intoleranța religioasă, și de asemenea parte a unui război nevăzut împotriva creștinilor. Lucrurile se pot înrăutăți pentru creștini mai mult decât oricând în istorie, chiar și decât în timpul Imperiului Roman.

Război nu înseamnă numai o campanie unită și direcționată de o singură minte. Și nu e vorba despre o exagerare, susține analistul de la Vatican, John Allen, în noua sa carte Războiul internațional împotriva creștinilor întrucât reprezintă un model global de violență și opresiune îndreptat împotriva unui anumit grup de oameni, văzut adesea de către autorii săi ca parte a unei lupte culturale și confesionale mai mari. Dacă nu suntem sinceri și nu îl numim război, atunci nu îi vom acorda atenția necesară, spune el.

Ce se întâmplă? De ce sunt creștinii în pericol în mod special, de ce guvernele occidentale, media și bisericile nu numai că nu acționează dar nici nu vor să recunoască acest lucru? Și de ce, așa cum sugerează unii observatori, persecuția religioasă se îndreaptă din nou către Occident?

Persecution1Religia este adesea doar un factor în cadrul violențelor, parte a unui cocktail flambant al unor motive rasiste, etnice, economice și lingvistice dar care devine din ce în ce mai mult, odată cu valul în creștere al musulmanilor puritani salafiști, singurul și cel mai important motiv. Iar în țările în care problema este mai gravă, persecuția s-a intensificat în ultimii doi ani.

Casa internațională catolică de ajutor a Bisericii în nevoie a lansat săptămâna trecută un raport de 191 de pagini, numit Persecutați și uitați, provocând comunitatea internațională să susțină libertatea religioasă.

Raportul consideră fuga creștinilor din Orientul Mijlociu un exod aproape de proporții biblice. Incidentele persecuției sunt acum neîncetate și din ce în ce mai grave: biserici arse, creștini siliți să se convertească, jafuri ale caselor creștine, răpiri și violuri ale fetelor creștine, propagandă anticreștină în media și din partea guvernelor, discriminare în școli și la locul de muncă.

Analist și susținător al libertății religioase de multă vreme, Liz Kendal povestește că atunci când acum 15 ani a început să monitorizeze violența religioasă raportam câte un atac ici și colo, de obicei când un militant venea și ataca misionarii. Acum vorbim despre pogromuri în care oamenii își măcelăresc vecinii fără milă cu macete. Kendal este directorul susținătorilor Credinței și libertății creștine cu sediul în Melbourne.

Faptul că vecinii se alătură sau conduc acte de violență este ceva nou și mai înfricoșător. Unul dintre lucrurile problematice în  Siria nu sunt grupările aflate în legătură cu Al-Qaeda, ci că musulmanii le primesc și le încurajează. Pentru că vor ca vecinii creștini să plece, declară Kendal.

Persecuția poate fi un termen confuz. Atât creștinii cât și musulmanii din Occident l-au folosit pentru a se referi la discriminările care nu pun în pericol viața. Definiția cercetătorului american Charles Tieszen este însă una mai potrivită adică, orice acțiune nelegală de nivel mediu sau intens exercitată de forța ostilă, îndreptată împotriva oamenilor de altă religie cu diverse nivele de daune, în care identificarea religioasă a victimei este motivul principal.

Todd Johnson, de la centrul Gordon Conwell pentru studiul creștinismului global, estimează că 70 de milioane de creștini au murit pentru credința lor, dintre care 45 de milioane în secolul XX.

John Allen spune că această răspândire a violenței demografice este încă o industrie în creștere. Creștinii din ziua de astăzi sunt cei mai persecutați din punct de vedere religios la nivel global și această tendință este în creștere, suferința și nu doar martirizarea ci toate formele de intimidare și opresiune au atins cifre record.

Comisia SUA pentru libertatea religioasă internațională, care monitorizează persecuția religioasă și numele celor mai periculoși infractori într-un raport anual, enumeră 16 națiuni vinovate de  infracțiuni organizate și excepțional de grave în raportul său din 2012.

Un singur grup a fost atacat în toate cele 16 națiuni: creștinii. (Țările sunt Birmania, China, Egipt, Eritreea, Iran, Irak, Nigeria, Coreea de Nord, Pakistan, Arabia Saudită, Sudan, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Uzbekistan, și Vietnam).

Open Doors enumeră 25 de țări ca fiind cele mai periculoase, dintre care 18 națiuni majoritar musulmane, șase în Asia, șapte în Africa, opt în Orientul Mijlociu și patru în fostul imperiu sovietic. Așa cum observă Allen, acest lucru indică un război mondial.

Orientul Mijlociu, leagănul și locul de naștere al creștinismului, ar putea fi golit de membrii creștini și de alte minorități religioase. În Irak, unde erau 1,5 milioane de creștini înainte de Războiul din Golf, nu au mai rămas în prezent mai mult de o zecime. Majoritatea au fugit dar nenumărate mii au fost asasinate.

Musulmanii sunt și ei osândiți prin alte țări: în Birmania budistă și Thailanda, în India hindusă, în China comunistă și în țările minoritar musulmane. Hindușii sunt persecutați în țările budiste, precum Sri Lanka.

Autoritățile iraniene, violente împotriva creștinilor sunt și mai înverșunate atunci când vine vorba de Baha’is. Persecuția pare o oportunitate egală până acum.

 

 

animated-rose-flower (1)

Trebuie sa fim alaturi de fratii nostrii,probabil nu vom putea sa le salvam noi viata din mainile prigonitorilor,calailor,insa putem ; „sa ne rugam pentru ei”.

 

19.09.14 - 1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

Awake And See Jesus

A Just God and A Saviour!

BallesWorld

Meine Tipps für ein glückliches Leben

Dumnezeu este Iubire

In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.

THROUGH A GLASS

My perspective. Hopefully your reading pleasure.

Crazartt

She believed she could so she did it.

Fii pe fază !

Fii informat !

Mugisha Thoughts Blog

Change Obey Endure Project™

lutta

pop 'up'

Israel Shabbat Shalom

A fine WordPress.com site

EXPLORE YOURSELF!

Life is full of experiences. We either get blessings or lessons. Follow your dreams passionately. Stay happy and cheerful. Be an inspiration to everyone you meet.

... faceți ucenici din toate neamurile ...

Ca răii să învingă este suficient ca cei buni să nu facă nimic. (Edmund Burke)

Noutatea lui Isus

„Sinceritatea este fundamentul vieții spirituale” (Albert Schweitzer)

Healing Your Heart!

A manual for the life within!

Faith Hope Food

There are literally not enough words in the human language to explain God's glory. He's beautiful, and he creates beautiful things, and I'm completely in love with Him.

Poeme nemuritoare

"Poezia nu este numai artă: ea este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii."

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

ChronosFeR2

Fotografia, Literatura, Música, Cultura.

The Godly Chic Diaries

Smiling • Writing • Dreaming

Jessy

FAB: Faith And Books

byluis7

« me arrodillo por las noches ante tigres que no me dejarán ser - lo que fuiste no será otra vez - los tigres me han encontrado pero no me importa. »

expression -Nisha's blogz..

framing my thoughts...

vorbebune

un pumn de gânduri

Antony Agnel

Marketing | WordPress | Blogging | SEO

Esti crestin?

“Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii”

Awake and See

awake from darkness

onisimbotezatu

onisimbotezatu.wordpress.com

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

Everyday lifestyle

Make something everyday change your life

Dumitru Daniela Cabinet individual de psihologie

Iubesti pe celalalt implinind nevoile lui si te iubesti pe tine implinind nevoile tale.

Stările lui J

Starile sufletesti, care par a nu avea niciun motiv, au motivele cele mai adanci.

Paul Militaru

Photography Portfolio

Arinuck ptl

Praising the Lord, the King of Kings, Jesus Christ! Having Joy!

Israel News

Stiri din Israel

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Madyyym's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Emanuel - un blog creștin

Învățătura este o lumină, sfatul este o candelă, iar îndemnul și mustrarea sunt calea vieții. Prov. 6:23

%d blogeri au apreciat asta: