Biblia vs Coranul

Am citit Coranul si doresc sa prezint mai jos cateva pareri :
Sura IV:38
Barbatii sa fie inaintea muierilor, pentru ca si Dumnezeu i-a pus pe aceia inaintea acestora si ei le tin din averile lor. Muierile cele cinstite sa fie ascultatoare si sa pazeasca tainele, ca sa le pazeasca si Dumnezeu. Acele [muieri] insa , de care va temeti ca va vor otara prin purtarea lor, proboziti-le, legati-le in camari si le bateti, iar daca asculta de voi, atunci nu cautati pricina impotriva lor, caci Dumnezeu este inalt, maret.
Parerea mea este ca acest verset indeamna la abuz impotriva femeii! Crestinismul nu invata sa-ti bati nevasta si niciodata Domnul Isus nu a invatat asa ceva! Nu numai s-o bati, ci s-o si legi si s-o probozesti(s-o mustri) !
oare de ce nu ar avea si femeia dreptul sa-si lege barbatul si sa-i traga o bataie buna, asa pentru corectare? Oare de ce islamul nu recunoaste ca Coranul incita la violenta, atat familiara cat si interumana?!quran-vs-bible-2
–––––––––––––––––––––––––––
Sura II:223 zice astfel:
Muierile voastre va sunt un ogor: deci veniti pe ogorul vostru cum voiti, insa pregatiti inainte sufletele voastre si temeti-va de Dumnezeu si sa stiti ca veti veni inaintea Lui. Si binevesteste credinciosilor.
In contextul acesta ne este prezentata femeia ca un ogor, o marfa de schimb, pe care poti s-o lasi cand nu-ti convine si s-o iei pe alta (Sura II:226) insa trebuie sa astepti patru luni.
In Sura II:228 Mahomed invata ca muierea sa taca si sa ramana cu rusinea despartirii si a sarcinii. Totusi daca barbatul vine la ea s-o ia din nou (sa-si ia ogorul) sa mearga dupa el. Este inadmisibila o asemenea viziune a femeii. Nu numai pentru un crestin, dar si pentru o societate democratica, care doreste sa traiasca dupa principiile respectarii omului si drepturilor omului pe acest pamant! Ceea ce spun aici este intarit si de Sura 65 (Sura despartirii)
–––––––––––––––––––––––––––
La femeile profetului, care vorbesc despre „aventurile” lui cu Maria (se pare), cu care Mahomed s-ar fi culcat in lipsa Hafsei, in lipsa ei si in patul ei (o femeie primita in dar de la loctiitorul Egiptului ), Dumnezeu este scutul lui si Gavril, ingerii si credinciosii ii iau apararea lui Mohammed. Interesant ca in cazul curviei lui Mohammed, Dumnezeu ii ia apararea prin Sura 66, concluzionand in vers 5 :”Poate daca se va desparti el de voi (vorbeste de Mohammed), Dumnezeu ii va da in schimb muieri mai bune decat voi, mosleme, credincioase ascultatoare, caincioase, rugatoare postitoare, cunoscute de barbat si fecioare.”
–––––––––––––––––––––––––––
Sura 24:2 ne spune:
„Pe curva si pe curvar biciuiti-i pe fiecare cu cate o suta de bice si sa nu va apuce pentru ei indurare impotriva judecatii lui Dumnezeu, daca credeti in Dumnezeu si in ziua de apoi. Si sa fie martori la pedeapsa lor o parte din credinciosi.”Este curios faptul ca in cazul lui Mohammed a fost indulgenta si femeia primita de la Egiptean i-a ramas ca sotie. Atat Mohammed cat si aceasta femeie au scapat.
Pe de alta parte doar curand am auzit de o femeie din lumea musulmana (poate cineva ne ajuta cu acest caz) cand o femeie violata de 4 idioti a fost condamnata la o suta de bice, iar animalele in calduri la cateva luni de inchisoare. Pai oare de ce o fi fost femeia vinovata?
Pe de alta parte femeia este sclava in islam, nu are voie sa iese cand vrea din casa si nu are voie sa fie neinsotita. Cineva spunea pe un alt site unde am fost ca femeia nu are voie sa fie singura, deoarece masculii in calduri o pot viola. Poate imi explica cineva ce-o fi greit in lumea aceasta a islamului. Mie mi se pare ca invatatura Coranului nu prea este o carte inspirata de Duhul Sfant, ci o facatura a lui Mohammed.
Vorbesc asa fiindca locuiesc in Statele Unite. Daca as locui in tarile musulmane as avea frica ca mi-as putea pierde viata.
Daca as lua versetele care se ocupa de evrei si crestini, necredinciosii cu care avea deaface Mohammed, ajung la concluzia ca acest om era plin de ura impotriva acestor oameni si aceasta ura a fost transferata credinciosilor Coranului.
Uite doar un exemplu:
Sura II:113-114
Noi te-am trimis la adevar sa binevestesti si sa indemni, insa nu vei fi intrebat despre tovarasii iadului. Si nu se vor invoi cu tine jidovii si crestinii pana ce nu vei urma legea lor. Spune: „Numai indreptarea lui Dumnezeu este indreptare [adevarata]. In adevar daca ai fi urmat ceea ce le place lor, macar ca ti-a venit cunostinta, n-ai avea de la Dumnezeu scut si ocrotire.
Versetul 116 arata clar ca nu se refera la fatarnici, ci la fiii lui Israel! Mai mult versetul 129 spune clar: „Si ei zic: „Fiti jidovi sau crestini, atunci sunteti pe drumul drept! Spune: „Ba nu! [Noi primim] legea lui Avraam, cel dreptcredincios, si el nu era idolatru.”
Deci ceea ce vorbeste in versetul respectiv vorbeste despre evrei si crestini, nu despre fatarnici!
–––––––––––––––––––––––––––
Mai mult decat atata, Mahomed ii vedea pe crestini ca necredinciosi: Sura V:19 spune:
„Necredinciosii sunt aceia care zic: ” Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei! Spune:” Cine ar fi avut putere asupra lui Dumnezeu daca ar fi voit El sa-l piarda pe Mesia, fiul Mariei, impreuna cu maica-sa si cu toti cei de pe pamant?”
Omul asta doar era sub influenta unor anumite invataturi crestine si iudaice, insa totul este doar din auzite sau legende care circulau in vremea aceea. De fapt mare parte din revelatiile lui sunt auzite din popor si nu au un fundament doctrinar. Omul acesta se contrazice pe sine, spune ca El crede in scripturile evreilor, insa cand sa descrie parti din creatie sau din viata evreilor, le descrie distorsionat, probabil cum le auzise, dupa ureche.
Pe de alta parte il aminteste deseori pe Isus, ca un profet, nu ca pe Fiul lui Dumnezeu, venit de la Tatal, Mohammed neaga invierea Domnului spunand ca Isus a fost rapit si in locul Lui, evreii ar fi rastignit pe altul. Desi spune ca el crede in Cristos, ii ignora invatatura legata de casatorie, credinta, mijlocire, tinuta femeii ectc, ignora toata invatatura Noului Testament, iubirea aproapelui. Mohammed a luat sabia in mana si a ucis, a trait cu mai multe femei, desi Isus a condamnat uciderea si curvia, promovand familia formata din sot-sotie si urand despartirea.
Observati dragii mei, ca noi avem deaface cu un alt Dumnezeu, decat Dumnezeul crestinilor?
–––––––––––––––––––––––––––
Sura V:42 spune:
Si talharului si talharitei taiati-le mainile , ca rasplata pentru ceea ce au facut; aceasta e o pilda de la Dumnezeu, caci Dumnezeu este puternic, intelept.
Probabil ca atunci cand Mohammed ataca caravanele din desert, ucigand si furand, aceste versete nu se aplica domniei sale, doar altora. Macar o mana daca i s-ar fi taiat, probabil ca si-ar fi schimbat versetul din Sura aceasta. Se pare ca Mohammed care credea in Isus (ca si profet), excludea ascultarea de invatatura Lui, care spune:
MAT 5: 38 Ati auzit ca s’a zis: ,,Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte.„
MAT 5: 39 Dar Eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.
MAT 5: 40 Orisicui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.
MAT 5: 41 Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua.
MAT 5: 42 Celui ce-ti cere, da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute dela tine.
MAT 5: 43 Ati auzit ca s’a zis: ,,Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau.„
MAT 5: 44 Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc,
MAT 5: 45 ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Este foarte intelept ca sa-L cunoastem pe Isus Domnul si sa citim Sfanta Scriptura la care face aluzie Mohammed. Citind Scriptura, vom putea face diferenta intre spusele lui Mohammed si Adevarul. Musulmanii au nevoie de Sfanta Scriptura, s-o citeasca si s-o compare cu cartea lui Mohammed si atunci vor putea cunoaste ca aceasta carte a lui, este inexacta si prezentarile facute cu privire la Scriptura, sunt in mare parte falsuri sau legende! Probabil ca asta face ca legea Sharia sa interzica Scriptura in tarile musulmane, deoarece aceasta Scriptura le va deschide ochii oamenilor sa poata vedea cat de inexact este Coranul!

z

 

Acest articol este preluat de pe” Pagina crestina”

 

Reclame