Ce este orgoliul ?

Orgoliul ucide atat viața noastra cat și a celor din jurul nostru. Spiritual vorbind,daca ai orgoliu poti ucide,da,este un mod de a spune,” a ucide cu vorba”,datorita faptului ca cei din jurul tau nu se pot ridica la nivelul tau atat de sus,desii acest nivel de fapt nici nu exista,ci este doar parerea ta proprie,despre tine.Dar sunt cazuri cand  se intampla si la mod fizic,ca de exemplu unele razboaie care sau starnit in decursul timpului tot datorita unor conducatori care au fost plini de orgolii si egoism.

Orgoliu = „duhul mandriei”.

ego

Orgoliul inseamna a avea despre noi insine,o parere foarte buna,adesea mult exagerata si nejustificata,o importanta mult prea mare,ingamfare,trufie,mandria care de cele mai multe ori depaseste aprecierile celor din jurul nostru.

O parere mult mai buna despre tine insati decat e cazul(si realitatea),orgoliul te face sa crezi ca esti ceva ce de fapt nu esti.

Oamenii lumesti,gandesc astfel,daca esti un om orgolios ai caracter.Dar de fapt cine are orgoliu nu are nimic,este un om sarac spiritual,el nu se poate bucura niciodata de viata,ca ansamblu,să nu mai vorbim de… caracter..!!!Un om orgolios isi are dumnezeu pe el insasi,de altfel diavolul la amagit sa creada acest lucru,ca el detine puterea suprema.Acest tip de oameni sunt nepasatori cu cei din jurul lor,I intereseaza doar de propriai persoana.

Putere este atunci când nu lași orgoliul să îți manipuleze viața,ci viata ta este sub autoritatea Lui  Dumnezeu.

Dumnezeu sta impotriva celor mandrii si ingamfati.

Proverbe 19:21 „Omul face multe planuri in inima lui dar hotararea Domnului aceea se implineste”

Reclame

Un gând despre &8222;Ce este orgoliul ?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s