Doi frati crestini copti au fost executati de extremisti al statului islamic

Doi frati crestini copti au fost executati de extremisti al statului islamic la începutul acestei luni(noiembrie), în vestul Libiei au fost amintiti de familie in biserica lor ca martiri care au pazit credinta,ei au refuzat sa se lepede de Hristos, chiar în fata mortii.
Potrivit unui raport de la agentia de monitorizare a persecutiei Christian International Christian Concern, Wasfy Bakhit Gad Mihail în vârsta de 37 de ani , fratele sau, în vârsta de 31 de ani Sabry Bakhit si fratele lor mai mic, Fahmy Bakhit în vârsta de 27 de ani, au emigrat la Misrata, Libia, în 2013 in speranta de a gasi locuri de munca pentru a oferi sprijin pentru familiile lor, în Egiptul de Sus.
La data de 6 noiembrie, Wasfy a primit un telefon de la un om libian cerându-i daca el ar fi capabil de a pune un acoperis de beton pe o cladire. Incantati de oportunitate, Wasfy a luat adresa si a aranjat cu el o întâlnire.
Dupa ce omul a ajuns, Wasfy si Fahmy au plecat cu el pentru a afla mai multe, pt angajare, în timp ce Sabry a ramas acasa. Desi a stat si a asteaptat toata ziua in casa, fratii sai nu sau mai întors.
Sabry :”Am asteptat toata ziua si noaptea ca ei sa se întoarca, dar nu sau mai întors”, a declarat Sabry ICC. „Am stat treaz toata noaptea si am fost foarte îngrijorat pentru ei.”
Sabry si verii sai au continuat sa-i caute in spitalele locale si in sectiile de politie pe cei doi frati, dar acestia nu au fost de gasit.
La o saptamâna dupa ce fraii lui Sabry au disparut, trupurile lor au fost gasite pe 13 noiembrie aproximativ 40 mile în afara de Misrata cu rani prin împuscare la cap. Dupa ce trupurile lor au fost luate la spital, sa stabilit ca au fost ucisi pe noiembrie 12 noiembrie.
„Când am ajuns la spital, a fost un soc foarte mare pentru noi, atunci când am vazut trupurile lor. Ei au vazut corpurile celor doi frati, ambii împuscati în cap. A fost groaznic.”
Lui Sabry i sa spus la spital ca, atunci cand au gasit trupurile fratilor sai, ei purtau manusi negre, cu fraze islamice scrise pe ele.
Ei au plecat înapoi în Egipt în luna noiembrie, pentru ca fratii lui sa fie îngropati în cimitirul familiei. Cei doi barbati au fost onorati de prieteni si de familie, la un serviciu de înmormântare la Mar Girgis Bisericii Copte în Sohag, Egipt la scurt timp dupa aceea.
„Ei au fost vizati si ucisi pentru ca sunt crestini. Ei si-au pastrat credinta si au refuzat sa se lepede de Domnul Isus Hristos,a declarat ” Fr. Sulaiman Botros, preotul bisericii Mar Girgis copta. „Ei sunt martirii bisericii noastre. Suntem mândri de ei. Ei nu sunt morti,sunt salvati de Dumnezeu în cer. Ei au intrat în glorie, si ei sunt într-un loc mai bun decât noi toti. Au a lor coroana în cer, si ei sunt cu Isus acum. Nu mai este durere pentru ei,ci doar bucurie si pace. ”
Pe parcursul anului trecut, zeci de crestini sau confruntat cu persecutia în mâinile extremistilor islamici din Libia.
În februarie, ISIS a lansat un video care arata decapitarea 21 crestinilor copti în Libia. În video oribil, crestinii au rostit în soapta numele lui Isus apoi capetele lor au cazut de pe corpurile lor.
La acea vreme, Episcopul Angaelos, episcop general Biserica Ortodoxa Copta din Marea Britanie, a spus ca a iertat luptatorii care au comis aceste crime.

martyrs

„Ca si crestin, am o responsabilitate pentru mine si pentru altii sa-i calauzesc pe acest drum de iertare. Nu iertam actul deoarece,este unul atroce. Dar noi iertam ucigasii din adâncurile inimile noastre. În caz contrar, am deveni cuprinsi de furie si ura. Ea devine o spirala a violentei care nu are ce cauta în aceasta lume „, a declarat Episcopul.

Reclame