Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice

Câteodată oamenii din jurul nostru ne pot face rău fără măcar să ne dăm seama. Din acest motiv, este dificil să îi alungăm din viața noastră. De îndată ce devii conștient că există o problemă, încearcă să te distanțezi de acești indivizi.

Evită următoarele persoane toxice ca să fii fericit

Nu este dificil să te trezești înconjurat de persoane toxice care nu constituie un anturaj potrivit pentru tine. Așadar, rezervă-ți puțin timp și gândește-te bine dacă anumite persoane chiar merită să facă parte din viața ta.

Cu siguranță ești înconjurat de oameni care te ajută să crești, care te apreciază și sunt o influență pozitivă asupra ta. Însă uneori viața ne obligă să recunoaștem că, pentru a putea avansa și a fi fericiți, trebuie să evităm anumiți indivizi.

Citește în continuare pentru a descoperi câteva tipuri de persoane toxice care nu au ce căuta în cercul tău social.

6 tipuri de persoane toxice pe care trebuie să le eviți

1. Criticii negativiști

Este firesc să primim critici din când în când, fie că este vorba de critici negative sau pozitive. Însă o categorie de persoane toxice pe care trebuie neapărat să o evităm este reprezentată de acei indivizi care găsesc mereu un motiv să ne critice.

Când cineva nu este mulțumit de propria sa viață, acesta este mereu nesatisfăcut și se simte de parcă ar fi un ratat. Acest tip de persoane toxice încearcă, în mod inconștient, să ne coboare la nivelul lor.

Atacându-ne stima de sine și încrederea, acești indivizi ne împiedică să avansăm și să ne atingem obiectivele. Criticii negativiști sunt deseori nemiloși, nepăsându-le dacă ne fac rău sau nu.

2. Manipulatorii

Numeroase persoane toxice își manipulează victimele zilnic

O altă clasă de persoane toxice pe care trebuie să le evităm este reprezentată de manipulatori. Din păcate, nu este ușor să îi identificăm pe acești indivizi. Manipulatorii au un arsenal întreg de trucuri la care apelează pentru a obține ceea ce își doresc.

În general, manipulatorii evită situațiile dramatice care le pot da în vileag intențiile ascunse. Aceștia vor încerca să îți manipuleze emoțiile și să te facă să te simți vinovat pentru diverse lucruri. Riști să devii o țintă în special dacă ești o fire bună și sensibilă, pentru că manipulatorii vor considera că ești mai slab decât ei.

Oamenii din această categorie de persoane toxice te împiedică să îți atingi obiectivele, obligându-te să te ocupi de problemele lor. Te sfătuim să alungi aceste persoane toxice din viața ta cât mai curând posibil sau cel puțin să le ții la distanță.

3. Mincinoșii

Fiecare dintre noi se confruntă cu minciuni în fiecare zi. Însă când o persoană la care ții te minte în mod regulat, este clar că aceasta nu te respectă. Acest tip de persoane toxice care trebuie evitate.  Deseori ele nu conștientizează magnitudinea impactului pe care îl au asupra victimelor lor.

De fapt, este posibil ca acești indivizi nici măcar să nu realizeze că mint. Așadar, nu trebuie să te simți vinovat dacă decizi să îi alungi din viața ta. În fond, aceștia nu întâmpină probleme în a distorsiona realitatea. Nu fii surprins dacă, implicându-te în minciunile lor, ajungi să dai de necaz.

4. Pesimiștii

Pesimismul reprezintă o stare de spirit care poate face absolut orice situație să pară mai sumbră decât este în realitate. Acest lucru este posibil deoarece pesimismul ne umple de îndoieli și ne determină să ne imaginăm toate modurile în care situația ar putea avea un final nefericit.

Pesimiștii sunt persoane toxice pe care este indicat să le evităm. Aceștia văd mereu latura întunecată a vieții și simt nevoia să își exprime deschis opiniile, afectându-ne starea de spirit.

Mai mult, individul pesimist reprezintă, în general, cauza situațiilor negative în care se regăsește. Chiar dacă îi oferi o mie de soluții, pesimistul va găsi ceva în neregulă cu fiecare dintre ele. Este de-a dreptul epuizant să ai astfel de persoane toxice în viața ta.

5. Avarii

Și avarii sunt persoane toxice care ne fac rău

Zgârcenia reprezintă unul dintre cele mai mari defecte pe care le putem avea. Avarii găsesc mereu o scuză să nu ofere nimic.

Nu este vorba doar despre resurse materiale sau economice—avarii nu doresc să ajute pe nimeni în nicio manieră. Deși avaritatea și egoismul sunt deseori considerate a fi sinonime, avarii nu sunt pur și simplu egoiști.

Acest tip de persoane toxice au mereu nevoie de ajutorul celorlalți și caută moduri de a obține un profit în orice situație. Avarii sunt acei prieteni cărora le place să iasă cu tine în oraș, dar, când vine nota de plată, găsesc mereu o modalitate de a nu își plăti consumația.

6. Oamenii bârfitori

Ultima categorie de persoane toxice pe care vrem să ți-o prezentăm este reprezentată de oamenii bârfitori.

Faptul că acestora le place atât de mult să vorbească despre alții este o dovadă că nu au o încredere în sine foarte ridicată. De asemenea, oamenii bârfitori nu fac diferența între fapte și speculații sau erori de comunicare. Dacă nu reușesc să se stăpânească, aceștia le pot face rău celor din jurul lor.

Petrecând prea mult timp în preajma acestor persoane toxice, imaginea ta va avea de suferit. Fără voia ta, te poți trezi cu o suită de probleme și inamici. În plus, evitând să interacționezi cu oamenii bârfitori, nu le oferi muniția necesară pentru a te vorbi pe tine pe la spate.

Reclame

Un gând despre &8222;Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s