Primiti-va si Aceptati-va asa cum sunteti

 

 

critic

Romani 15;1. Noi, care suntem tari, suntem datori sa rabdam slabiciunile celor slabi si sa nu ne placem noua insine.
2. Fiecare din noi sa placa aproapelui, in ce este bine, in vederea zidirii altora.

* Evident cei care „suntem tari” (cei cu convingeri si o constiinta puternica) ,”suntem datori” (subliniaza o obligatie continua si importanta acestei obligatii),”sa rabdam”,neputintele,deficientele,”celor slabi”,ei nu trebuie sa dispretuiasca pe cei slabi,ci sa fie ingaduitori cu ei.De asemenea cei „tari” nu trebuie sa fie placuti lor insile,un crestin adevarat trebuie sa fie preocupat de buna starea celorlalti „in vederea zidirii” nicidecum de a critica si a judeca.Domnul Isus nu si-a placut Lui insusi ci a venit sa faca Voia Tatalui care l-a trimis.Tot ce a fost scris mai inainte,a fost scris pentru invatatura noastra pentru instruirea noastra scopul Scripturilor a fost si este de a da „rabdare” in fata adversitatilor si „mangaiere” astfel incat crestinul sa continue sa aiba pe mai departe „nadejde” ,speranta.Trebuie sa luam exemplul crestinilor ce au fost inaintea noastra.Atunci cand crestinii invata din trecut, gasesc puterea de a rabda si a fi mangaiati in prezent,privind cu speranta si incredere in viitor.

Romani 15;5. Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii, dupa pilda lui Hristos Isus;
6. pentru ca toti impreuna, cu o inima si cu o gura, sa slaviti pe Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos.
7. Asadar, primiti-va unii pe altii, cum v-a primit si pe voi Hristos, spre slava lui Dumnezeu.

* Unitatea sentimentelor interioare si exterioare,este atat un scop individual cat si colectiv.
Interesul unui crestin adevarat este „acceptarea” si „primirea” reciproca indiferent ca altul este mai slab iar celalalt mai tare,noi trebuie sa ne acceptam sa ne primim asa cum suntem.Aceasta porunca a dat-o si Pavel „primiti-va unii pe altii” !! Cum ?? .. „Cum v-a primit si pe voi Isus Hristos”.Fiecare din voi, indiferent de cat de tare sau slab este,pana la urma toti am fost slabi.Domnul Isus i-a primit pe credinciosi atunci cand erau nu numai fara putere dar si nelegiuiti,pacatosi si vrasmasi ai Lui.

Deci, daca accepti si primesti pe cei din jurul tau fie ei tari ori slabi,inima ta este plina de ingaduinta si bunatate, sa sti ca lucrul acesta il faci nu pentru tine ci „spre slava Lui Dumnezeu”.
Evident crestinii pot sa accepte pe altii care se deosebesc de ei in probleme neesentiale.Isus Hristos i-a primit pe ei „spre slava Lui Dumnezeu”,acesta fiind scopul Unitatii crestine,EL este modelul nostru.Urmeaza-L !!

Reclame